Bornse Schuttersvereniging 40 jaar = 40 jaar uitwisseling

Onder een stralende zon en met tropische temperaturen werd op zaterdag 10 juni 2023 door de Bornse Schuttersvereniging (BSV) het jaarlijkse schuttersfeest gehouden én, net als door Borne-Rheine, het veertigjarig bestaan van de vereniging gevierd. Voorzitter Herman ter Weele memoreerde in zijn toespraak dan ook veel gebeurtenissen en contacten van de afgelopen 40 jaar.
De eerste 4 openingsschoten werden daarna gelost door Kees Oud (het oudste lid van de BSV, i.v.m. zijn afwezigheid werd hij waargenomen door Toon Kotteman), Bernhard Schwering (bestuurder en één van de oprichters in 1983), Wolfgang Nehus (Wolfgang bevorderde de relatie tussen zowel de schutters-verenigingen uit Borne en Rheine als de beide partnersteden. I.v.m. zijn afwezigheid werd zijn openingsschot overgenomen door Lorenz Dik (Euregio, die via het Interreg-programma “Deutschland-Nederland” de grensoverschrijdende samenwerking van Nederlandse en Duitse verenigingen bevordert) en Joost Withag (stadsprins van Borne die het 1e schot in z’n proclamatie had staan).
Op een schitterende locatie en in een perfecte entourage werd vervolgens, onder het toeziend oog van de vele gasten en genodigden, waaronder een honderdtal Duitse gasten uit de partnerstad Rheine, met het 222ste schot René Morshuis de nieuwe koning van de BSV.
Na de installatie van de nieuwe koning en zijn koningin Ilse én de nodige aandacht door de Duitse zusterverenigingen voor de nieuwe koning én de scheidende voorzitter Herman ter Weele, die na 22 jaar het voorzittersstokje overgeeft, kon vervolgens het schuttersfeest in de tent en daarbuiten losbarsten.