Dauwtrappen naar Rheine

Hemelvaartsdag 18 mei staat een groep enthousiastelingen al voor 8 uur op het Rheineplein. Op deze koude ochtend zullen we de nieuwe fietsroute naar Rheine gaan verkennen. De helft voorzien van e-ondersteuning en de rest op eigen kracht. Er is gekozen voor de zuidelijke route onder aanvoering van een van de routesamenstellers. De navigatie via het gpx-bestand is perfect. Door het gezellige geklets afgeleid waren we bijna weer terug naar Borne gereden. Gelukkig trokken er enkelen aan de rem en werden de fietsen gedraaid. De route gaat door mooie natuurgebieden, over rustige fietspaden en andere wegen en af en toe moet een drukke weg worden overgestoken. Je bent Enschede en Losser voorbij voor dat je het weet. In Duitsland is het op twee punten nog even een tandje bijzetten, maar dit wordt beloond met een prachtig uitzicht.
De laatste kilometers loopt de route over een oude spoorbaan, waar we 10km voor Rheine opgewacht worden door enkele Rheinenser en een politieagent. Onder hun begeleiding fietsen we zonder oponthoud over deze baan rechtstreeks naar het centrum om te finishen op de Borneplatz.
Na een fotomoment gaat het verder door de stad naar het Stadspark. Hier worden we verwelkomd door de plaatsvervangende burgemeester en het bestuur van de PartnerschaftsVerein. In het park is een gezellig familie-evenement aan de gang rond grill en picknick met kinderactiviteiten. Voor iedereen is het een gezellige middag.
Om half 5 zal er een bus met fietsaanhanger voor ons klaar staan voor het park. Helaas komt er geen bus opdagen. Het busbedrijf is buiten kantoortijden niet bereikbaar. Wat nu? Allerlei ideeën worden geopperd.
Tot de simpelste oplossing. Fiets naar het station en neem de fiets mee op de trein naar Hengelo. De diehards gaan op de fiets terug en de rest neemt de trein. Dit is een prima oplossing voor iedereen die deze route eens wil rijden. Deze trein gaat elk uur en heeft behoorlijk wat ruimte om een fiets mee te nemen.
Van Hengelo terugfietsend naar Borne was ieders conclusie: Dit is een fietstocht die we iedereen kunnen aanbevelen.