Kunst uit Borne en Rheine.

Na een succesvolle start van de uitwisseling van euregionale schilderkunst in 2023 geven de kunstkring Spektrum88 uit Rheine en het Cultureel Podium Bornse Synagoge dit jaar een nieuwe impuls aan dit bijzondere initiatief.

In Juni exposeert Theo Hendriksen in het Kunstmeisterhaus op het landgoed Bentlage in Rheine zijn werk.

De tentoonstelling is te bezoeken van 1-16 juni op de zaterdagen (14.00 tot 17.00 uur) en op zondagen (14.00 tot 17.00). Entree gratis

Het werk van Theo Hendriksen is geïnspireerd door de Cobrakunst. Hij gebruikt diverse materialen zoals pigmenten, olieverf, acrylinkt en acrylplaten in zijn werk. Afbeeldingen worden veelal op papier gemaakt en vacuümgetrokken op paneel. Daarnaast werkt Theo ook op linnen en canvasdoek.
De achtergrond is rustig. Op de meeste schilderijen staan minimaal twee figuren, dierlijke of menselijke gedaanten, te onderscheiden. Dit roept een fabelachtige sfeer op.

In het Cultureel Podium Bornse Synagoge is een tentoonstelling te bezichtigen van Gerrit Musekamp, lid van de kunstkring Spektrum88.

De expositie is te bezoeken op de zondagen van 2 juni t/m 30 juni 2024 van 14.00 tot 17.00. Entree gratis

De aan de AKI in Enschede opgeleide Gerrit Musekamp, tekenaar, fotograaf en visueel kunstenaar van de kunstkring Spectrum88 uit Rheine zal exposeren in Borne.
Hij schildert abstracte aquarellen, gebruikt mixed media, werkt met houtskool en krijt op papier en maakt gebruik van cyanotype, een proces waarbij een cyaan-blauwe afdruk ontstaat.
Momenteel onderzoekt hij waarom het landschap waarin hij woont zo belangrijk is voor het ‘thuisgevoel’. In grote tekeningen geeft hij zijn persoonlijke relatie tot landschap en natuur in zijn omgeving vorm.