Senioren naar Sankt Nikolausmarkt

Zondag 10 december 2023 hebben 80 leden van de Bornse Senioren Bonden onze partnerstad Rheine bezocht.
Deze reis is hen aangeboden in het kader van het 40-jarig jubileum tussen beide partnersteden en was dit een mooie gelegenheid om de banden te versterken en gezamenlijk te vieren.

Met 2 volle bussen gingen we richting Rheine en na een hartelijk onthaal door leden van het Partnerschaftsverein Rheine werd eerst een groepsfoto gemaakt.

Velen genoten daarna van de “Kaffee mit Kuchen”, anderen liepen direct naar de Nikolausmarkt.
Op de Nikolausmarkt in het centrum waren vele stands in Kerstsfeer gebracht.
Een lint van kraampjes met kerstartikelen, lekkernijen en een Glühweinlounge slingert zich door het centrum van Rheine terwijl muzikanten en zanggroepen voor de vrolijke noot zorgen. Er heerste ook een gezellige drukte in de stad omdat alle winkels open waren.

De gezelligheid op de markt werd verhoogd toen het donker werd en vele lichtjes gingen branden in de prachtig versierde binnenstad.

Om 19.00 uur kwamen de bussen weer voorrijden en werd er nog gezellig in de bus nagepraat.

Onze enthousiaste fotograaf uit Rheine, Gerd Cosse, had de groepsfoto’s al afgedrukt zodat iedereen een exemplaar mee naar huis kon nemen. Deze zijn op de terugweg in de bus uitgereikt, wat bij iedereen in zeer goede aarde viel. Men had dit zo snel niet verwacht.
Allen keerden tevreden huiswaarts en bedankten voor de gezellige middag.

Dit alles werd ook mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Interreg Programma Deutschland-Nederland met zijn programma partners en mede-gefinancierd door de Europese Unie (EU)