Euregionale schilderkunst in synagoge

Kunst en erfgoed zijn belangrijke pijlers voor de interactie tussen inwoners van Nederland en Duitsland in de Euregio. Op initiatief van het partner-comité Borne-Rheine gaan het  Cultureel Podium Bornse Synagoge en het kunstcollectief Spektrum88 uit Rheine tentoonstellingen organiseren onder het thema “Euregionale schilderkunst”.

De eerste temtoonstelling is van Sophia Nefe. Zij studeert binnenkort af aan de Kunstacademie in Münster. Sophia geeft met haar surrealistische werk de toeschouwer een kans even te ontsnappen aan het dagelijkse leven. Haar schilderijen benaderen de werkelijkheid, maar er is altijd vervreemding. Dat roept weer spanning op bij de kijker, omdat de beelden niet overeenkomen met de ervaringen uit de realiteit. De gangen, poorten en ramen in haar werk zuigen de toeschouwer het schilderij in en maken je deelgenoot van het werk.

Op 30 april vanaf 14.00 uur is er een feestelijke opening van de expositie van Sophia Nefe (kunstcollectief Spektrum88, Rheine) in de Bornse Synagoge waarbij iedereen van harte welkom is. Deze expositie is ook te bezoeken van 7 t/m 21 mei op de zondagen van 14 tot 17 uur.

Galerie & Atelier Kunstmeisterhaus, Salinenstr. 103, Rheine

www.spektrum88-rheine.de

Stichting Cultureel Podium Bornse Synagoge, Ennekerdijk 17, 7622 ED Borne                       

https://www.bornsesynagoge.nl

Het project Euregionale schilderkunst wordt mogelijk gemaakt door het Interreg-programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie.