Concert Overijssels Byzantijns Mannenkoor

In het kader van het 40-jarig bestaan van de vriendschapsbanden tussen Borne en Rheine werd op zondag 8 oktober 2023 door het Overijssels Byzantijns Mannenkoor een concert verzorgd in de St. Stephanuskerk in Borne. Aan het concert werd meegewerkt door het Koperensemble van de Bornse Harmonie. Een kleine 150 bezoekers genoten met volle teugen van de muzikale klanken in de prachtige kerk.

Het concert werd vanwege het 40-jarig bestaan van de jumelage tussen Borne en Rheine mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning Euregio uit het Europese Interreg Programma Deutschland-Nederland. Daardoor was het concert vrij toegankelijk voor bezoekers. Wel was een vrije gift mogelijk aan het eind van het concert.

In een kort openingswoordje refereerde de voorzitter van ons stichtingsbestuur, Gertjan Rozendom, aan de betekenis van de jumelage en de verbinding tussen buren, juist in deze tijd van grote onrust in Europa door oplaaiende conflicten tussen buurlanden.

Nadat het Overijssels Byzantijns Mannenkoor vorig jaar al een drukbezocht concert verzorgde in onze partnerstad Rheine, was dit jaar de St. Stephanuskerk in Borne het podium voor het concert. Het koor heeft een uitgebreid repertoire dat natuurlijk voor een groot deel bestaat uit religieuze (gebeds)liederen. Aan het eind van het concert werd “Bozhe Velykyj Jedynyj” gezongen, een gebed voor Oekraïne. Een indrukwekkend lied voor alle aanwezigen, waaronder een aantal Oekraïense vluchtelingen.

Het Overijssels Byzantijns Mannenkoor staat onder leiding van Marian Stouwdam. Frits Roeloffzen en Ton Somhorst verzorgden de solopartijen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-interreg.png