Overleg senioren Borne-Rheine

BORNE – “Als komend jaar maar de helft van deze punten wordt doorgevoerd, dan is dat een groot succes” zeiden Grietje Rosink van het Partnercomité Borne en Reiner Wellmann, voorzitter van Partnerschaftsverein Rheine, na een werkvergadering in Borne. In het Kulturhus Borne kwamen 25 vertegenwoordigers van seniorengroepen uit beide steden bijeen, om gezamenlijke activiteiten en bijeenkomsten voor het komende jaar te bespreken.

Vertegenwoordigers van de Herz-Jesu seniorengemeenschap, de senioren van de Johannesgemeenschap, de seniorenadviesraad van de stad, de Awo-senioren, de CDU-senioren en de Verdi-senioren uit Rheine waren aanwezig. De senioren uit Borne werden vertegenwoordigd door bestuurders van de ABOB, KBO en de PCOB, niet aanwezig, doet hier ook in mee.

Onder leiding van Grietje Rosink werden de onderwerpen besproken: van een barbecuemiddag tot een rondleiding door Rheine en een fietstocht door de stad. De CDU-senioren nodigden de senioren uit Borne uit om samen met de burgemeester van Rheine deel te nemen aan een bustour door Rheine. En namens de seniorenadviesraad bood Robert Winnemöller aan om de nieuwe Rheine-app voor senioren te presenteren en het sociale rapport van de stad Rheine met de Nederlanders te bespreken. 

De senioren uit Borne toonden interesse in een busreis naar de kerstmarkt in Rheine. Ook wezen ze op een High Tea-evenement dat zeker ook interessant zou zijn voor Rheinenser. Na de vergadering was er een rondleiding door Oud Borne. Via afleveringen en uitleg leerden de deelnemers Borne kennen. Een lunch in het Kulturhus sloot de bijeenkomst af. Bij het afscheid spraken alle deelnemers hun vaste voornemen uit om het komende jaar grootschalige ontmoetingen tussen de senioren van beide partnersteden mogelijk te maken